Велика акција удомљавања паса у Бањалуци

ГС
Foto: arhiva

БАЊАЛУКА - Након пребацивања паса луталица из старог азила у Рамићима, у нови условнији азил на Мањачи, наредни корак ка збирњавању ових паса је велика акција удомљавања.

Наиме, како су из Одјељења за комуналне послове најавили за "Независне", сви пси ће бити фотографисани, тако да грађани који их желе удомити, то могу учинити на једноставнији и лакши начин.

"Сви пси ће бити фотографисани, те ће фотографије заједно са описом бити објављене на званичној страници града", казали су из надлежног Одјељења.

Додали су да градска администрација ради на томе да пси не проведу дуго времена у азилу, те је један од главних циљева градске администрације да помогне животиња.

Тренутно се у азилу на Мањачи обавља здравствена конторола свих паса, а у току је вакцинисање животиња против заразних болести.

"Све јединке прођу преглед ветеринара, стерилишу се, обрађују против вањских и унитрашњих паразита. Осим здравствене обраде, животиње прођу и тест карактера", кажу из Одјељења за саобраћај и путеве.

У азил на Мањачи може да буде смјештено 150 јединки, а сви суграђани који желе да удоме пса могу то и да учине по једноставној процедури.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана