Вечерас подјела картица за бесплатне превентивне прегледе

Ј. Т.
Вечерас подјела картица за бесплатне превентивне прегледе

БАЊАЛУКА - У оквиру кампање обиљежавања Међународног дана жена, град Бањалука у сарадњи са Домом здравља организује бесплатне превентивне прегледе за суграђанке.

- Картице за ове прегледе биће подијељене суграђанкама током вечерашње шетње „За здравље жена“ (од 19 часова) и концерта Нине Бадрић (од 20 часова на Тргу Крајине).

- Наиме, посебна пажња у склопу овогодишње кампање поводом Осмог марта посвећена је управо женском здрављу, те је Град обезбиједио бесплатне прегледе за 100 суграђанки. Прегледи ће бити обављени на Поликлиници, а све информације у вези са превентивним прегледима и заказивање термина, могу се добити на број телефона 051/247-346 - саопштили су из Градске управе.

Прегледи се обављају у складу са Стручним упутством за откривање и редукцију ризичних фактора и рано откривање обољења из програма превенције и контроле незаразних болести у Републици Српској и обухватају: гинеколошки превентивни прегледи (папа тест, ултразвук, физикални преглед дојки, мамографија…), лабораторијски превентивни прегледи (одређивање шећера у крви, холестерола), мјерење крвног притиска и  антропометријска мјерења.

Поводом обиљежавања Осмог марта, Међународног дана жена, у организацији невладиних организација уз подршку града током цијелог марта припремљен је низ догађаја посвећених здрављу жена, борби против насиља над женама, запошљавању, као и знаменитим женама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана