Вечерас почиње 8. Дукатфест.

Ј. П.
Вечерас почиње 8. Дукатфест.

Бањалука - Фолклорни ансамбли из Италије, Молдавије, Русије, Индије, Кипра, Србије и Републике Српске продефиловаће вечерас (субота) центром града и у 21 час у порти Храма Христа Спаситеља свечано отворити 8. интернационални фестивал фолклора "Дукатфест".

Према ријечима директора фестивала Наталије Тривић, "Дукатфест" ће трајати до 24. јуна и ове године имаће нешто проширенији културно-умјетнички програм.

- Проширили смо програм и на "Дукатфест" радионице, у којима је изабрано шест најбољих креативаца који ће представити свој рад. Снимили смо и шест промотивних филмова, који ће бити премијерно приказани на централној фестивалској вечери у понедјељак, 22. јуна, у 21 час, на Тргу Крајине - рекла је Тривићева. Она је додала да ће се  ансамбли први пут такмичити у категоријама аутентичности и стила за награду од 600 евра.

- У понедјељак ће бити организована и продајна изложба сувенира земаља учесница фестивала и креативаца БиХ, али и округли сто "Културно насљеђе: креативност и самозапошљавање" - казала је Тривићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана