Веће стипендије за ђаке и студенте у Бањалуци

С. Ћ.
Веће стипендије за ђаке и студенте у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Од наредне школске, односно академске године стипендије за средњошколце и студенте биће веће за 20 одсто, а на годишњем нивоу то је додатних 400.000 марака које ће бити издвојене из буџета Града Бањалука.

Савјетница градоначелника Бањалуке за културу и социјалну заштиту Мирна Савић – Бањац је истакла  да је ово још једна мјера коју је град покренуо у циљу подршке грађанима.

- Поред бесплатних уџбеника, сада повећавамо и стипендије за ученике по основу успјеха и социјалног статуса са 80 КМ  на 100 КМ, а за студенте по истим основама са 130 на 150 КМ – истакла је Савић- Бањац и додала да ће стипендије средњошколцима за дефицитарна занимања, бити повећане са 160 на 170, а за студенте са 250 на 260 КМ.

Одлуком је предвиђено да средства за стипендирање ученика и студената из буџета града буду у висини до 1,8 милиона КМ.

Одлуком су утврђена и дефицитарна занимања за ученике средњих школа, а то су каменорезач-керамичар, извршилац радова на саобраћајницама,  месар и конобар, док ће по основу дефицитарних занимања веће срипендије имати студенти који су уписали електротехнику, физику, математику и информатику.

С. Ћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана