Веће плате радницима у јавним вртићима

Г.С.
Веће плате радницима у јавним вртићима

БАЊАЛУКА - На састанку Синдикалне организације Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука договорено је повећање плата радницима овог центра, за које ће Градска управа на годишњем нивоу издвајати око 1,45 милиона КМ, саопштено је из града.

- Истовремено, усклађени су додаци за васпитаче координаторе вртића, топли оброк, боловање и регрес са законским измјенама, а потписивање уговора о повећању предвиђено је крајем фебруара те ће повећање бити видљиво већ у марту - додају у саопштењу.

Како су казали, градоначелник Драшко Станивуковић састао се с представницима Синдикалне организације Центра за предшколско васпитање и образовање те је након састанка поручио да је коначно начињен један велики корак.

- За раднике ове установе коначно је ријешено питање колективног уговора. Након 15 година чекања успјели смо ријешити питање колективног уговора свих радника Центра за предшколско васпитање и образовање. Ово је велики корак који смо начинили за све раднике Центра, а који ће у будућности значити веће плате и задовољније раднике - рекао је градоначелник. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана