Ватрени дочек 2015. у Бањалуци на -17 степени

Срна, Фото А. Чавић
Ватрени дочек 2015. у Бањалуци на -17 степени

Бањалука - Уз музичаре, добро расположење, храну и пиће бројни Бањалучани и њихови гости, упркос температури од -17 степени Целзијусових, веселили су се на Тргу Крајине уз разноврстан забавни програм и традиционални ватромет.

Бањалучане је у новогодишњој ноћи забављала група "Балкан експрес", Дадо Глишић и млада бањалучка поп-рок група "Наир".

Грађани су Нову годину дочекали и у бањалучким кафићима, ресторанима и хотелима, те у кућној атмосфери, а добро расположење није покварила ниска температура.

У Бањалуци је у поноћ промовисана и прва књига на свијету објављена 2015. године - "Прољећа Ивана Галеба" Владана Деснице, у издању Задужбине "Петар Кочић" Бањалука - Београд, а бесплатни примјерци дијељени су грађанима у парку "Петар Кочић".

У граду на Врбасу у новогодишњој ноћи рођено је седам беба - двије дјевојчице и пет дјечака.

У Центру јавне безбједности Бањалука /ЦЈБ/ је речено да је новогодишња ноћ без већих инцидената.

Током новогодишње ноћи на подручју Бањалуке извршена су три кривична дјела, а јавни ред и мир нарушен је у пет случајева.

"Догодило се шест саобраћајних незгода, пет на подручју града Бањалука са материјалном штетом и једна на подручју општине Лакташи у којој је једно лице задобило лаше тјелесне повреде", речено је у ЦЈБ Бањалука.

Два лица на подручју Бањалуке лишена су слободе због нарушавања јавног реда и мира, два на подручју општине Шипово и два на подручју општина Градишка. Ријеч је о лицима затеченим да управљају возилом под дејством алкохола.

У Служби хитне помоћи наводе да је новогодишња ноћ протекла релативно мирно.

Од 19 часова синоћ до јутрос у 7 часова у Служби хитне помоћи прегледано је 50 одраслих пацијената, око 13 дјеце, а обављено је девет кућних посјета.

Медицинске екипе на Тргу Крајине нису имале посебних интервенција, а ни ватрогасци у новогодишњој ноћи, на срећу, нису имали посла.

Замјеник градоначелника Бањалуке Јасна Бркић данас ће на Гинеколошко-акушерској клиници Универзитетске болнице - Клиничког центара Бањалука традиционално даривати прворођену бањалучку бебу у 2015.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана