Ватерполисти из града на Врбасу чекају жријеб за Еврокуп

Милан Зубовић
Ватерполисти из града на Врбасу чекају жријеб за Еврокуп

Бањалука - Ватерполисти Бањалуке идуће јесени први пут ће наступити на евросцени. Управа екипе из града на Врбасу послала је пријаву руководству Европске пливачке федерације (ЛЕН) за наступ у квалификацијама које ће бити одржане крајем септембра.

- Послали смо допис (ЛЕН) јер је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске издало налог трезору да уплати 4.500 евра на наш рачун и тај новац требало би да уплатимо до 20. августа. И даље очекујемо помоћ од Министарства цивилних послова БиХ које би требало да нам помогне јер ћемо осим Републике Српске представљати и БиХ на међународном такмичењу, те да не будемо запостављени јер смо шампиони једног екипног спорта. Нама не треба много новца као осталим клубовима и са веома мало средстава можемо да направимо добар резултат - рекао је тренер Бањалуке Слободан Граховац.

Тако ће први пут један клуб из БиХ наступити на евросцени, док постоји могућност да буду и домаћини квалификационог турнира.

- Покушаћемо да добијемо организацију турнира који је планиран за 30. септембар те 1. и 2. октобар, али и ако не будемо организатори, то неће бити катастрофа. Играћемо у групи са још три екипе и жријеб ће бити полудиригован пошто ће два тима бити из квалитетнијих европских лига, па ми и још један тим из слабијих - додао је Граховац.

ЛЕН еврокуп основан је 1992. године и друго је по квалитету такмичење у Европи. До 2011. године носио је име ЛЕН куп, а од тада носи садашњи назив. Актуелни освајач је мађарски Ференцварош, док је у овом такмичењу београдски Партизан славио 1998. године, а Раднички из Крагујевца био је најбољи 2013. године.

Првенство БиХ

Овог викенда у Бањалуци ће бити одржано првенство БиХ за сениоре. Домаћа екипа апсолутни је фаворит за одбрану титуле пошто на завршном турниру неће наступити највећи ривал Јадран из Неума који није успио да скупи сениорски тим. Бањалука ће играти против два сарајевска клуба, Младости и Академије Б.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана