Васпитачици игралиште вртића Јежева кућица служи као паркинг

Јасмина Перишић
Васпитачици игралиште вртића Јежева кућица служи као паркинг

Бањалука - Једној од васпитачица вртића "Јежева кућица" игралиште у овој образовној установи служи за паркирање аутомобила. То је изазвало револт код родитеља чија дјеца бораве у овом обданишту па су се обратили редакцији "Гласа Српске" да би указали на ову несвакидашњу појаву.

У писму родитеља између осталог стоји:

- Згрожени смо понашањем једне од васпитачица, која свој аутомобил редовно паркира на зеленој површини намијењеној за игру малишана, одмах поред тобогана и клацкалица. Вријеме је да се томе стане украј. Дјеца су нам се много пута жалила на мирис бензина и на то што им ауто смета када се играју, јер је често паркирано у непосредној близини клацкалица и љуљашки  - наведено је између осталог у писму "Гласу Српске".

Још се наводи да пракса паркирања возила траје одавно, и да су незадовољни родитељи у више наврата безуспјешно жалили управи Центра за предшколско васпитање и образовање.

- Питали смо раније а и сада се намеће то исто питање: зар је аутомобилу мјесто у дворишту вртића, кутку намијењеном за малишане. Сви смо згрожени оваквим понашањем и самовољом појединаца. Како свакога дана у дворишту видимо паркиран аутомобил почели смо и да збијамо шале због тога.  Кажемо да смо "задовољни што вртић располаже тако добрим реквизитима да учи дјецу о важности чувања аутомобила и њиховом утицају на околину" - наведено је у писму.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић рекла је да дјечије игралиште није паркинг и да ће васпитачица убудуће своје возило да паркира мимо круга вртића.

- Нисам знала за притужбе родитеља. Већ данас ћу написати одлуку да се забрани паркирање било коме у дворишту вртића. То значи да ће васпитачици бити наложено да потражи друго паркинг мјесто - рекла је Куртиновићева.

Истакла је да разумије револт родитеља али и да је проблем запослених у вртићу "Јежева кућица" што немају адекватан паркинг за возила.

- Очигледно да је у дворишту остављала возило како би избјегла плаћање паркинга. Истина мањак је паркинг мјеста на том подручју али без обзира на све досадашњу праксу ће морати да промијени. Игралиште је намијењено дјеци и ни за шта друго - рекла је Куртиновићева.

Гужва

И запослени у Административном центру Владе РС, који се налази у непосредној близини "Јежеве кућице", често у прилици да траже слободно паркинг мјесто. Многи од њих су своје четвороточкаше остављали у Равногорској улици Нова варош све док није почела наплата паркинга. И сада су честе гужве јер осим запослених велики је број гостију који долазе у Административни центар возилима а ту су и четвороточкаши станара околних зграда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана