Васпитачи у Бањалуци од наредног четвртка потпуно обустављају рад

Милош Васиљевић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Радници Центра за предшколско васпитање и образовање ступају у генерални штрајк наредни четвртак, 20. октобра, ако се не испуне њихови захтјеви.

Казала је ово  предсједник Синдикалне организације Центра за предшколско васпитање и образовање у Бањалуци Сњежана Маркић Стојаковић на данашњој прес конференцији у Дому синдиката.

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе РС Драган Гњатић, рекао је да Синдикат подржава борбу радника Центра и да имају њихову пуну подршку.

- Посљедњих мјесеци је кулминирало незадовољство радника. Тражимо да се повећају плате, и да се што прије ријеше овај проблем. Синдикални одбор је засиједао у донио ову одлуку. Штрајк ће трајати до испуњена наших захтјева -  рекао је Гњатић.

Такође, представници синдиката нагласили су да имају пуну подршку родитеља, те да ће као у до сада дати све од себе да дјеца имају све оно што заслужују у вратићима. Бригу, љубав и пажњу у првом реду. 

Градски менаџер Бојан Кресојевић рекао је да је инфлација у Српској изражена, да је више од 15 одсто и сходно томе Градска управа је предвидјела повећање плате, а ту је и Центар за предшколско образовање.

- Град је дао сагласност на потписивање Колективног уговора за повећање који значи повећање плата од 50 марака. Град је дао иницијативу и сагласности и урадио све што је до нас, те да је права адреса Скупштина града - рекао је Кресојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана