Ванредна Скупштина града одржана у складу са пословником

Срна
Ванредна Скупштина града одржана у складу са пословником

БАЊАЛУКА - Ванредна сједница Скупштине града Бањалука у потпуности је одржана у складу са пословником о раду, саопштено је из Скупштине града.


Поводом реаговања појединих одборника о ванредној сједници Скупштине града одржаној 10. априла, из Скупштине града Бањалука истичу да нису истините поједине тврдње да је одборницима била ускраћена могућност дискусије на ванредној сједници.

У саопштењу се напомиње да су одборници имали могућност да расправљају и одлучују о начину одржавања ванредне сједнице Скупштине града.

“У прилог томе говори чињеница да је Колегијум Скупштине у складу са чланом 102 Пословника упутио приједлог Скупштини града да се о питањима на дневном реду одлучује без разматрања, те да одборници писаним путем достављају приједлоге и амандмане до почетка засједања”, наводи се у саопштењу.

Из Скупштине града истичу да је Колегијум дао приједлог начина одржавања ванредне сједнице, а да су одборници имали могућност да дискутују о том приједлогу и донесу коначну одлуку на ванредној сједници.

У саопштењу се додаје да су одборници који нису присуствовали ванредној сједници Скупштине града сами себи ускратили могућност да дискутују и да се изјасне о приједлогу Колегијума.

Из Скупштине града подсјећају да је Колегијум Скупштине града предложио амандманско дјеловање како би се испоштовале препоруке Републичког и Градског штаба за ванредне ситуације као и Министарства управе у самоуправе Републике Српске о што краћем социјалном контакту.

Скупштина града Бањалука одобрила је 10. априла пакет економских мјера које ће омогућити пољопривредницима, закупцима, пословним субјектима и предузетницима да се већ од идуће седмице могу обратити граду са захтјевима за одређене субвенције и олакшице, саопштио је тада градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана