Ванредна сједница настављена, предсједавање преузео Чудић

Срна
Ванредна сједница настављена, предсједавање преузео Чудић

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је настављена ванредна сједница Скупштине града, након прекида и дуже паузе јер одборници нису успјели да се усагласе о предложеном дневном реду.

Потпредсједник градског парламента Саша Чудић рекао је да је према Пословнику  обавио консултације са предсједником Скупштине Љубом Нинковићем, а у складу са овлашћењима из Закона о локалној управи и самоуправи, те је преузео предсједавање.

Он је од одборника затражио да се изјасне о томе да ли је дошло до кршења Пословника.

Након гласања констатовано је да није дошло до кршења Пословника, те је Чудић кренуо са даљом процедуром.

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић прекинуо је данашњу ванредну сједницу и у обраћању одборницима рекао да сједницу прекида због техничких проблема, јер не постоји могућност улагања амандмана будући да има правна дилема да ли је реалокација могућа до краја јануара или не.

Након што је Нинковић прекинуо сједницу, одборници ПДП-а затражили су да Скупштини предсједава најстарији одборник с циљем усвајања ребаланса буџета за прошлу годину.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић позвао је раније данас одборнике да се на дневни ред уврсти ребаланс буџета за 2023. годину без кредитног задужења.

Чудић је дао краћу паузу како би се окупили чланови Комисија који требају размотрити материјале и информације, а у вези са ребалансом буџета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана