Вандали уништили украс Градског моста

И. Пилиповић, В. Поповић
Вандали уништили украс Градског моста

Бањалука - Вандали су у ноћи између недјеље и понедјељка уништили све жардинијере, њихову конструкцију и цвијеће, које су украшавале мост Патре, а које је поставио Ротари клуб Бањалука "Глорија".

- Умјесто да видимо прекрасно цвијеће које нам уљепшава град и поглед на тврђаву Кастел или сплав, имамо призор покиданих и обрушених жардинијера које жалосно висе са моста - рекли су у овом ротари клубу.

Додају да су постављањем цвијећа на Градски мост, поред самог уљепшавања града, жељели да приближе Бањалуку европским градовима, за шта су од Градске управе добили посебно признање за допринос уређењу јавних површина.

- Неки  грађани не умију препознати наш допринос и неријетко се дешавало да чупају цвијеће, пресађују у сопствене домове, али најстрашније је што вандали у току ноћи потпуно униште и почупају конструкцију и жардинијере - кажу у "Глорији".

Истичу да не постоји начин да се оправда и објасни овакво понашање појединих грађана.

- Штета је 1.200 марака, а на терен је изашла и полиција, која је обавила увиђај. Ми смо ових дана планирали да склонимо жардинијере како бисмо их заштитили од зиме. На прољеће ћемо опет поставити нове - рекли су у "Глорији".

У полицији кажу да су изашли на терен и извршили увиђај.

- Чека се приједлог власника за кривично гоњење, а тужба би се односила на оштећење туђе ствари - рекли су у Центру јавне безбједности Бањалука и додали да није утврђено ко је уништио жардинијере.

У Градској управи су потврдили да је и комунална полиција изашла на терен.

- Нажалост, ово није усамљени случај уништавања градске имовине - рекли су у Градској управи.

Грађани су огорчени овим дјелом вандала.

- Не знам како неком може то да смета. Често можемо видјети уништена дјечија игралишта, корпе за смеће, а на мети су биле и клупе на шеталишту према Бањ брду - рекао је становник насеља Центар Милан Радић.

Уништавање

Жардинијере на Градском мосту Ротари клуб "Бањалука Глорија" први пут је поставио 2014. године,  а ово није први случај уништавања цвијећа. На мети вандала жардинијере и цвијеће били су и прошле године, послије само десет дана од постављања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана