Вандали уништавају, град поправља игралишта

Весна Поповић
Вандали уништавају, град поправља игралишта

Бањалука - У претходна три мјесеца санирано је 29 дјечијих и девет спортских игралишта, а на већини њих то је било неопходно због штете коју су направили вандали или несавјесни појединци.

Потврдио је то в.д. начелника Одјељења за комуналне послове Петар Билчар и истакао да код одржавања цјелокупне комуналне опреме у граду увијек највише посла има на дјечијим и спортским игралиштима.

- Чак смо имали случајева да тек санирано игралиште несавјесни појединци у кратком року опет униште - нагласио је Билчар и навео примјер дјечијег игралишта у улици Марка Краљевића у Обилићеву.

Објаснио је да је то игралиште обновљено почетком јула.

- Послије само мјесец вандали су оштетили сједалицу на вртешци и комплетну конструкцију љуљашке. Поменуто игралиште смо прије неколико дана опет поправили, односно замијенили сједалицу и учврстили конструкцију. Оно је сада у добром стању - казао је Билчар.

Додао је да то, нажалост, није био усамљен примјер, већ да је таквих случајева било на више локација, наводећи да се нешто слично догодило и на игралишту у парку "Младен Стојановић".

- И ту су обијесни појединци тек обновљене кошеве уништили у року од неколико дана - навео је Билчар.

Апеловао је на све који примијете уништавање комуналне опреме да о томе обавијесте градске службе или позову полицију.

- У претходном периоду у највећем броју случајева морали смо замијенити сједалице на љуљашкама и клацкалицама, поставити нове ланце на гумама за љуљање, допунити пјескарнике, лакирати конструкције и клупе, поставити нове табле и обруче за кошеве, те ставити нове мрежице - истакао је Билчар.

Додао је да су ти радови обављени на игралиштима у Дракулићу, Верићима, код Зеленог моста, те у улицама Симе Матавуља, Београдској, Саве Љубоје, Краља Петра Другог, Марка Краљевића, Крфској, Косовке дјевојке, Максима Горког, Васе Пелагића, Цара Душана, Прве крајишке бригаде, Стевана Мокрањца, Драгише Васића, Вождовачкој, Српских устаника, Цара Лазара, Кордунашкој, Срђе Злопоглеђе, Милоша Обилића, Војводе Момчила и на другим локацијама.

Финансирање

Одржавање дјечијих и спортских игралишта се финансира из средстава за редовно одржавање комуналне опреме. Ове године за те намјене је планирано 71.000 КМ. У ту суму су укључене и поправке надстрешница на аутобуским стајалиштима, санација оштећења на контејнерима, корпама за отпатке, клупама, платоима за контејнере, те заштитних ограда и стубића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана