Вандали препилали справе на бањалучком игралишту

Катарина Шапоња
Вандали препилали справе на бањалучком игралишту

БАЊАЛУКА - Уништавање градске имовине у Бањалуци је све чешћа појава, а овај пут на мети вандала су се нашле справе на Соколском игралишту.

Како наводе из Градске управе, несавјесни појединац или више њих препилали су справе на овом игралишту те је причињена већа материјална штета.

Из Одјељења за комуналне послове саопштавају како ће надлежни одмах приступити санацији справа на поменутом игралишту, а овај случај вандалског понашања биће пријављен Полицијској управи Бањалука.

Град Бањалука најоштрије осуђује несавјесне појединце те суграђане још једном моле да чувају заједничку имовину.

- Заједничким чувањем имовине сви малишани, спортисти и рекреативци имаће безбједна мјеста за игру. Апелујемо да се сва игралишта и јавни простори предвиђени за окупљање и игру чувају - истакли су из Градске управе.

Подсјећамо, само прије неколико дана и градски менаџер Бојан Кресојевић се огласио путем друштвених мрежа у вези са овом темом.

- Нажалост, не прође ниједна седмица без оштећења градске имовине. Након пресијецања водоводне цијеви, необичног оштећења коша на Соколском игралишту, имамо и оштећење игралишта на Кочићевом вијенцу - навео је Кресојевић.

Поставио је питање да ли је ово случајност или има везе са близином избора.

- Овом приликујем апелујем на све грађане да чувамо градску имовину. Прелијепа игралишта, плаже и паркови биће трајни само ако их сви заједно будемо чували - рекао је он.

Бањалучанка Јелена И. истакла је како јој овакви појединци и њихове намјере никако нису јасни.

- Имам двоје дјеце и од малих ногу их учим како треба да чувају и своју и туђу имовину. Када се играју на игралишту, обавезно им нагласим да чувају справе, али и да покупе смеће за собом и баце у најближу канту - појаснила је Јелена.

Како каже, дјеца једни од других усвајају примјер доброг понашања као што је чување и одржавање градске имовине, а то је мали корак за њих, али велики за Бањалуку.

Казне

Како би се у што већој мјери спријечило овакво дјеловање несавјесних појединаца, прошле године су пооштрене казне за вандализам и уништавање градске имовине.

- Умјесто досадашњих 100 КМ, колико је износила казна за исписивање графита, казна за овај прекршај износиће од 1.000 до 3.000 КМ, док ће за уништавање градске имовине и комуналне опреме казне бити од 2.000 до 3.000 КМ - најавили су тада из Градске управе.

Према ранијим ријечима градоначелника Драшка Станивуковића, напокон ће Бањалука добити одговарајуће санкције за све оне који се несавјесно опходе према имовини града и свих грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана