Вандали поново уништили склоништа за псе и мачке

Н. Б.
Вандали поново уништили склоништа за псе и мачке

Бањалука - Већина од 30 кућица за псе и мачке које је ове зиме поставило удружење "Кербер" је уништена и умјесто њих неће бити постављане нове, потврдили су у овом удружењу.

Својеврсна склоништа за животиње направљена од тврђег картона и водоотпорне фолије смјештена су на више локација у граду још у децембру. И поред учесталог мијењања кућица, неодговорни су их сваки пут раздерали или уклонили.

- За сада смо одустали од ове акције. Нема сврхе да то више радимо, колико год ми настојали да обезбиједимо топло склониште за напуштене животиње, вандали их униште. Добро смо их сакрили, нису биле под отвореним небом, али безуспјешно. Ово је трећа година заредом да на овај начин зими збрињавамо животиње и увијек имамо исти проблем. Кућице трају свега неколико дана - рекао је предсједник удружења "Кербер" Горан Милојевић.

Истиче да су склоништа постављења у већини насеља у граду, а нарочито у Трапистима и Српским топлицама гдје их има поприличан број. Ове зиме наилазили су на неколико случајева да су се животиње смрзле.

- Најжалосније је било кад смо пронашли смрзнуте штенце код стадиона ФК Напријед. И то није усамљен случај, наилазили смо и на одрасле смрзнуте животиње - казао је Милојевић.

Да би ријешили овај проблем, у удружењу "Кербер" најављују да ће тражити састанак са градоначелником Игором Радојичићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана