Вакцинисани просвјетни радници у ОШ "Јован Цвијић" у Бањалуци

ГС
Вакцинисани просвјетни радници у ОШ "Јован Цвијић" у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Данас је у Основној школи "Јован Цвијић" вакцинисано 40 просвјетних радника који су након више од годину дана борбе с вирусом корона вакцинисани у оквиру треће фазе имунизације.

Мила Чудић, директорица ОШ "Јован Цвијић" каже да је година која је иза њих била веома тешка, како за њих, наставнике, тако и за ђаке и родитеље.

"Овом приликом бих се захвалила на стрпљењу и разумијевању. Данашњим вакцинисањем у нашој школи показујемо да смо друштвено одговорни и надамо се, односно наша је велика жеља да наредна школска година почне на вријеме, да час траје 45 минута", казала је Чубићева за "Независне".

Истиче да јесу васпитно-образовна установа, али да се у овој школи прије свега стичу пријатељства, дјеца се друже, али да је тога било веома мало прошле године.

Како каже, нада се да ће од септембра кренути са нормалном наставом.

"Ово је један доказ да смо друштвено одговорни, као што је просвјета и иначе показала и у овој пандемији. И ја сам се данас вакцинисала, међу првима и надам се да ће се све бити добро. Одлично се осјећам", казала је Чубићева.

Додаје да се у њиховој школи од 60 запослених радника, око 40 њих вакцинисало.

Селена Јовашевић, административни радник у овој школи, истиче да је једва дочекала да дође до вакцинације.

"Искрена да будем, једва сам дочекала да уопште дође вакцинација до нас, с обзиром да је изгледало да нећемо сви доћи на ред. Ваљда ће се сада све смирити, те да ћемо, када више људи буде вакцинисано, нормално кренути у наредну школску година", казала је Јовашевићева.

Она је изразила наду да више неће бити болесних људи који су у прошлој години завршили у болницама.

"Управо сам се вакцинисала и осјећам се супер", рекла је Јовашевићева.

И Драгана Кецман, педагог у школи "Јован Цвијић", истиче да је веома срећна што је данас већина радника вакцинисана.

"Драго ми је да ћемо првенствено себе и своје породице заштити, али и да ћемо се коначно нормално вратили наставном процесу, којем се много радујемо", рекла је Кецман.

Додаје да се добро осјећа након вакцинације, те да су сви врло љубазни и сусретљиви.

Вакцинација просвјетних радника у Републици Српској је почела 27. маја у бањалучкој Основној школи "Војислав Илић" у насељу Крупа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана