Вакцинација и ревакцинација на новој локацији у Петрићевцу

Срна
Вакцинација и ревакцинација на новој локацији у Петрићевцу

БАЊАЛУКА - Процес вакцинације и ревакцинације против вируса корона настављен је на новој локацији у новоизграђеном објекту мјесне заједнице Петрићевац, као и у амбулантама породичне медицине, потврђено Срни у Дому здравља Бањалука.

Из ове здравствене установе наводе да се процес вакцинације и ревакцинације врши у објекту смјештеном поред амбуланте породичне медицине Петрићевац, у термину од 9.00 до 16.00 часова.

До сриједе, 6. октобра, као и у суботу, 9. октобра, вршиће се ревакцинација грађана на новој локацији вакциналног пункта, а грађани ће телефонским путем бити обавијештени о термину ревакцинације.

Из Дома здравља наводе да ће у четвртак и петак, 7. и 8. октобра, у периоду од 9.00 до 16.00 часова бити омогућена вакцинација првом дозом вакцина "спутњик ве" и "астра зенека".

Поред досадашњих пунктова за вакцинацију који се налазе у приградским и сеоским објектима амбуланти породичне медицине, од данас је отворено још пет пунктова у градским амбулантама породичне медицине и то Поликлиника, Обилићево, Лауш, Лазарево и амбуланта породичне медицине у Платоновој улици.

Из Дома здравља су апеловали на кориснике услуга наведених амбуланти да се јаве својим тимовима породичне медицине уколико желе да буду вакцинисани.

Како наводе из Дома здравља, сутра ће бити организовано вакцинисање у сеоским и приградским амбулантама породичне медицине Врбања, Залужани, Мишин Хан и Лазарево, а у сриједу у амбулантама породичне медицине Српске Топлице, Карановац, Крупа на Врбасу, Бочац и Обилићево.

У четвртак, 7. октобра, вакцинисање ће бити организовано у амбулантама Кола, Агино Село и Поликлиника, а у петак у амбулантама Борковићи, Бронзани Мајдан и Стричићи.

Из бањалучком Дома здравља замолили су грађане да поштују епидемиолошке мјере како би се избјегле евентуалне гужве и беспотребно задржавање на вакциналном пункту, с циљем што бржег и ефикаснијег спровођења процеса вакцинације.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана