Вађење крви на још два пункта

Ј. Са.
Вађење крви на још два пункта

БАЊАЛУКА - Пунктови за вађење крви у амбулантама породичне медицине Обилићево и Лазарево од јуче поново раде, саопштено је из Дома здравља.

- Поред наведених становницима мјесних заједница Залужани и Драгочај, као и Старчевица и Врбања биће доступне све наше хематолошке, биохемијске, имунохемијске и комерцијалне лабораторијске услуге. Пријем пацијената за венепункцију вршиће се од седам до девет часова, сваког радног дана, одакле ће се лабораторијски узорци транспортовати у централну лабораторију у објекту Поликлинике - наведено је из Дома здравља.

Из Дома здравља још подсјећају да је након хакерског напада на интегрисани здравствени информациони систем - ИЗИС ЈЗУ ова здравствена установа прилагодила начин рада у Одјељењу лабораторијске и биохемијске дијагностике новонасталој ситуацији, а тај начин рада односио се на редукцију рада у седам теренских лабораторија.

- С обзиром на велику оптерећеност наведених лабораторија, које дневно пруже услуге за око 700 пацијената, руководство наше установе је донијело одлуку о поновном отварању два пункта за вађење крви у амбулантама породичне медицине Обилићево и Лазарево, да би дошло до растерећења централних лабораторија - казали су из Дома здравља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана