Ужину за другаре пеку са љубављу

Невена Рељић
Ужину за другаре пеку са љубављу

БАЊАЛУКА - Марљиви ђаци из пекарског смјера у Пољопривредној школи свакодневно се смјењују у припреми и послуживању оброка својим другарима из вишечланих или социјално угрожених породица. Кажу да их је на овај корак мотивисала жеља да сваком другару обезбиједе ужину.

Директор Пољопривредне школе Бојан Бакал рекао је за “Глас Српске” да, захваљујући овој иницијативи, 15 ученика добија бесплатан оброк у овој школи.

- Наша педагошка служба је направила списак од 15 ђака који свакодневно имају бесплатан оброк. Иако школска кантина тренутно не ради, пекарска радионица је у функцији, тако да оброк не изостаје - казао је Бакал.

Додао је да ђаци свих смјерова ове школе, који су социјално угрожени или су из вишечланих породица, имају право на бесплатан оброк.

- Наши ученици-пекари храну производе на часовима практичне наставе. Професор практичне наставе води рачуна о томе кад је који ученик у смјени, како нико не би остао без оброка - изјавио је Бакал.

Нагласио је да ученици из пекарског смјера праве разноврсну храну на пракси.

- Ови ђаци праве пице, буреке, сендвиче и разна пецива. Овакву праксу његујемо већ двије године - истакао је Бакал.

Он је нагласио да ученици и професори у овој школи током године спроводе различите хуманитарне акције.

- Једна од хуманитарних акција коју спроводимо јесте “Један слаткиш - једно дијете”, затим правимо пакетиће за дјецу из вишечланих породица - рекао је Бакал.

Појаснио је да помоћ сиромашнијим ученицима није у новцу већ се труде да обезбиједе што више хране, али и брашна, уља, шећера и осталих потрепштина за породице својих ђака.

Санација Пољопривредне школе у пуном је јеку, а након што радови буду окончани, ова образовна установа засијаће у новом руху, као и кабинети практичне наставе у којима ђаци свакодневно праве разне производе.

- Ученици, осим што ће бити у топлијим и реновираним учионицама и кабинетима, добиће нове рачунаре и пројекторе. Дио новца биће уложен у опрему за радионице практичне наставе - казао је Бакал.

Професор

Професор практичне наставе за прехрамбене техничаре Немања Јелић истакао је да је нова опрема од великог значаја за професоре и ученике ове школе.

- Сваке године добијамо неку нову опрему која је врло значајна за ђаке јер се на практичној настави уче погонској хигијени, те стичу основне радне навике и рутину - нагласио је Јелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана