Узаврела атмосфера пред данашњу сједницу Скупштине града: Станивуковић: Амандмани неће проћи; Топић: Надам се договору

Александра Тодоровић
Узаврела атмосфера пред данашњу сједницу Скупштине града: Станивуковић: Амандмани неће проћи; Топић: Надам се договору

БАЊАЛУКА - Пред данашњу сједницу Скупштине града, на којој ће бити разматран приједлог буџета града, атмосфера је додатно узаврела, јер градоначелник Драшко Станивуковић каже да амандмани које је предложио СНСД неће проћи, док из владајуће коалиције очекују да ће ипак пронаћи заједнички језик.

Одборници Скупштине града Бањалуке разматраће данас Приједлог одлуке о усвајању буџета за ову годину у износу од 149.770.000 КМ.

Владајућа коалиција у Скупштини града најавила је да ће буџет бити усвојен уз амандмане које је предложила, а који су "тешки" 6,5 милиона КМ.

Шеф Клуба одборника СНСД у Скупштини града Драгослав Топић казао је за “Глас Српске” да се нада да ће на данашњој сједници све стране бити задовољене те да ће бити усвојен приједлог буџета града за 2021. годину, уз амандмане предложене од стране СНСД-а.

- Надам се да ћемо уз конструктивну расправу и дијалог по свим тачкама доћи до договора у вези са усвајањем буџета - казао је Топић.

Додао је да неадекватна комуникација између градоначелника и скупштинске већине може негативно да утиче на функционисање града.

Станивуковић је рекао да амандмани СНСД-а не могу проћи.

- Дао сам понуду одборницима, ако дају добар амандман и ја ћу га предложити, јер је то једино моје право. Можемо пребацивати два одсто новца са једне ставке на другу, али не и 90 одсто - рекао је Станивуковић.

Додао је да су приједлогом буџета смањили расходе, а повећали инвестиције и да не види ништа лоше у томе.

- Имао сам додатни притисак да повећамо средства за Дом здравља, урадили смо то. Исто смо поступили кад је ријеч о култури, али и неким другим ставкама - рекао је Станивуковић.

Из Градског одбора СДС-а поручили су да су, ускраћивањем новца неопходног за нормално функционисање града, одборници већине “преузели на себе улогу казнене експедиције која отворено ради против Бањалучана, по диктату који долази ван овог града”.

- Покушавају опструисати рад градоначелника, али тиме кажњавају и све грађане Бањалуке. Нигдје у свијету није забиљежено да Влада уређује паркове, коси траву и поставља расвјету, а да градска власт помаже пензионере и здравствене раднике. То група хохштаплера из скупштинске већине покушава да уради - рекао је члан Извршног одбора СДС-а Саша Ловрић.

Угоститељи

Предсједник Скупштине града Младен Илић рекао је да ће скупштинска већина из буџета издвојити милион КМ за помоћ Удружењу послодаваца угоститељства и туризма Републике Српске “Хорека”, јер су те области највише угрожене пандемијом и епидемиолошким мјерама. Предсједник Скупштине Удружења “Хорека” Мишо Кузмановић рекао је да су области угоститељства и туризма најугроженије, те захвалио на разумијевању и помоћи и позвао друге општине и градове да се угледају на Бањалуку и изађу у сусрет члановима “Хореке”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана