Увећање плата радницима Градске управе Бањалука

ГС
Foto: А.Чавић

Градоначелник Драшко Станивуковић и предсједник Репрезентативне синдикалне организације Градске управе Радислав Гојковић потписали су измјену и допуну колективног уговора којима се дефинише ново повећање плата радника у Градској управи и то за 150 КМ.

Како је поручио градоначелник Станивуковића ово је треће повећање у посљедње три године, те је плата свих радника у Градској управи повећана за укупно 250 КМ.

-Потписали смо колективни уговор којим ће плате радника Градске управе бити увећане за 150КМ. Плате су повећане након пуних 17 година. Наиме, обезбиједили смо увећање 2022. године и то у два наврата. Данас потписаним новим колективним уговором, плате су повећане за додатних 150, што у протекле три године представља повећање од 250 КМ – казао је градоначелник Станивуковић.

Додао је како је ова градска администрација, поред плата повећала и топли оброк, регрес, а враћене су и јубиларне награде.

-Повећали смо топли оброк за раднике у Градској управи са 130 КМ на 220 КМ, регрес са 480 КМ на 900 КМ, а враћене су јубиларне награде за 10, 20 и 30 година рада у Градској управи – додао је градоначелник.

Истакао је и то како је основни приоритет задовољни радници и бољи услови рада који ће придонијети већој продуктивности саме Градске управе.

-Важно је нагласити да смо обезбиједили финансијска средства и за увећање плата радницима свих јавних установа које су у надлежности Града. Нека је срећно и на задовољство свих наших вриједних радника – нагласио је градоначелник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана