Утврђени пропусти у приватној медицинској школи у Бањалуци

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА- У приватној Средњој медицинској школи "Петар Кочић" у Бањалуци инспекција је утврдила пропусте у раду, па је овој установи наложено да Министарству просвјете и културе Републике Српске поднесе захтјев за утврђивање испуњености услова за наставак обављања дјелатности, речено је Срни у Инспекторату Српске.

Инспекторат је наложио да се именују органи управљања и руковођења овом школом.

"Инспектор за просвјету и спорт је током вршења контроле утврдио да је дошло до пропуста у раду и организацији рада ове средњошколске установе у смислу неправилне примјене и неизвршавања Закона о средњем образовању и васпитању", рекли су у Инспекторату Српске.

Ванредни инспекцијски преглед ове средњошколске установе извршила је Републичка управа за инспекцијске послове, Сектор инспекције за просвјету и спорт, поступајући по захтјеву Министарства просвјете и културе.

Из Инспектората су подсјетили да је рјешењем ресорног министарства од 28. јуна 2017. године утврђено да Средња медицинска школа "Петар Кочић" испуњава прописане услове за оснивање и почетак рада и обављање дјелатности средњошколског образовања у струци за здравство занимање медицински техничар и физиотерапеутски техничар, а рјешењем истог органа 7. јуна 2018. године школи је дата сагласност за почетак рада.

"Имајући у виду да се испуњеност услова за рад и настављање дјелатности обавезно утврђује сваке четири године, одговорно лице је дужно да поднесе захтјев ресорном министарству, које је од инспекције о свему правовремено обавијештено", рекли су у Инспекторату Српске.

Приватна медицинска школа "Петар Кочић" у Бањалуци без икаквог објашњења отказала је упис ученицима у први разред нове школске године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана