Утврђен приједлог програма рада Градског парламента за 2020. годину

Agencije
Утврђен приједлог програма рада Градског парламента за 2020. годину

БАЊАЛУКА - Колегијум Скупштине града Бањалука на данашњој сједници једногласно је утврдио приједлог програма рада градског парламента за 2020 годину са укупно 121 тачком дневног реда.

- Идућа, као и ова година биће са пуно материјала што показује да Градска управа ради заиста добар посао а ми као парламент пратимо ту динамику и темпо. Када узмемо у обзир да ће са посљедњом сједницом Градског парламента у децембру мјесецу бити реализовано преко 91 % планираних материјала, то само потврђује обим обављеног посла и важност синхронизованог дјеловања између Скупштине и Градске управе – рекао је Предсједник Скупштине града Зоран Талић.

Осврћући се на рад Скупштине у овој години, Талић је рекао да је до сада разматрано више од 360 тачака дневног реда и 90 подтачака.

- Још чекамо задње засједање за ову годину на којем ће бити преко 50 тачака, тако да бисмо имали разматраних више од 400 тачака током ове године – закључио је Талић.

Градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић, истиче да је задовољан радом градског парламента.

-  По учинку, имамо заиста успјешну годину иза нас. Градска Супштина је пратила и у суштини доприњела укупном раду Градске управе и свему што смо имали испред нас као план и програм рада. Ова година је заиста била успјешна када је ријеч и о радовима на терену али и о инвестицијама – нагласио је Радојичић.

Он је додао, да градска администрација припрема материјале за задњу овогодишњу сједницу, која би највероватније требало да буде одржана 11. децембра, а о чему ће коначну одлуку донијети у четвртак Скупштински колегијум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана