Усвојени извјештаји о раду јавних предузећа и установа: Еко-топлана у плусу 200.000 КМ

Невена Рељић
Усвојени извјештаји о раду јавних предузећа и установа: Еко-топлана у плусу 200.000 КМ

БАЊАЛУКА - Градска топлана је након више година негативог пословања напокон стала на ноге и остварила профил од 200.000 КМ, рекао је градоначелник Игор Радојичић на јучерашњој Скупшини града.

- Најкрупнија ствар која је урађена у протекле четири године је рјешење проблема градског гријања. Пресјечени су дугогодишњи негативни процеси, који су доносили минус од преко 10 милиона КМ.  Све то је постигнуто градњом нове Еко топлане – изјавио је градоначелник Игор Радојичић.

Одборници Скупштине  усвојили су и одлуку којом су ријешени имовински односи за седам породица из категорије избјеглог и расељеног становништва, који живе у Улици Јованке Гајић Змијањке у МЗ Лауш.

- Њима ће коначно бити ријешен статус имовинско-правних односа на земљишту гдје су куће изграђене и којима ће они моћи сада да управљају, рекао је Радојичић.

Истовремено, Радојичић је најавио да ће у наредном периоду бити реструктуисана "Аквана", поготово што је текућа година била јако тешка за ово предузеће због посљедица епидемија корона вируса и забране рада угоститељства.

 - "Аквана" ће морати бити реструктуисана. Она мора бити или јавна установа или реструктуисана на неке мале секторе. Такође, остаје и проблем статуса Завода за изградњу које је акционарско друштво у којем је Град већински акционар али имамо хронични проблем са несагласношћу малих акционара – појаснио је Радојичић.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић казао је да се овом 41. сједницом у принципу завршава мандат ове Скупштине, изузев ако не буде потребе за неким ванредним засједањем прије одржавања локалних избора.

- За сада, договорено је да непосредно послије избора закажемо сједницу Скупштине у овом сазиву како бисмо донијели одлуку о привременом финанасирању и да Град настави своје активности до доношења буџета у 2021. години – закључио је Талић.

Доста позитивних промјена забиљежио је и Центар за развој пољопривреде и села, који је данас респектабилна установа са успјешним пројектима и из области трговине, туризама, али прије свега – руралног развоја.


Јован Савановић (ПДП) није био сагласан са овим те је рекао да велики пољопривредника из реда опозиционих партија не добијају субвенције већ да се оне дијеле по страначкој линији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана