Усвојен ребаланс буџета града Бањалука

ГС
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА - Одборници Скупштине града Бањалука подржали су на данашњем засједању овогодишњи ребаланс градског буџета, који је односу на првобитни буџет већи за 17 милиона КМ.

Ребаланс је усвојен без присуства одборника СНСД-а и ДЕМОС-а.

Сједници je присуствовало 18 одборника и већина  је подржала ребаланс буџета -одборници ПДП-а, Уједињене Српске, СПС-а, СП-а, те одборник СДС-а и одборник Народног покрета „Бањалука зове“.

Своје одушевљење, али и невјерицу да је успио обезбиједити подршку није крио ни градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је због своје прегласне реакције добио упозорење потпредсједник Скупштине града Саше Чудића.

Шеф клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић раније је изјавио да скупштинска већина неће присуствовати наставку сједнице скупштине због неисплаћивања свих накнада за породиље.

Шеф Клуба одборника Уједињене Српске у Скупштини града Невен Станић рекао је да су они усвајањем ребаланса буџета дупли побједници.

-Ми смо ти који смо од почетка мандата говорили да треба сарадња и да усаглашавамо политике и дошли смо у ситуацију да градоначелник схвата колико су други одборници битни. Као клуб и партија смо извојевали једну побједу и наставак изградње моста у Доцу и успјели смо уврстити средства за то. Мост у Доцу представља симбол града и са њим ћемо спојити насеља, људе и растеретити гужве. Ми смо дали обећање нашим суграђанима да ћемо то урадити и није било разлога да гласамо против ребаланса - навео је Станић.

Истакао је да ово не значи да Уједињена Српска излази из коалиције.

-Нас тројица смо компактни, најуигранији у Скупштини града. Ми само радимо по свом нахођењу и у интересу грађана. Не дозвољавамо да нас ико притишће, Као коалиција ми смо једини имали амандман који је усвојен и не видим разлога да будемо против - казао је Станић.

Одборник Народног покрета „Бањалука зове“ Саша Лазић Медо казао је да је задовољан усвајањем ребаланса буџета.

Одборник СДС-а Александар Петковић каже да они ништа нису тражили, јер су „само жељели да Бањалука продише и да град почне да функционише“.

-Усвајање ребаланса буџета, и то без СНСД-а је за мене већи тренутак него побједа за градоначелника прије годину - рекао је након сједнице Станивуковић.

Додао је да сада може рећи свим Бањалучанима да се све ствари које су обећане могу урадити.

-Између осталог, сада можемо чистити снијег, градити мост у Чесми, уложити у нову Господску улицу, канализацију радити, школу у Ади и све остало. Једна врста људског односа према грађанима је побиједила. Захвалан сам свима који су ово подржали јер су показали здрав разум према грађанима - навео је Станивуковић.

Истакао је да је срећан, али да не ликује.

-Вјерујем да ћемо овако радити и према свим другим тачкама. Нико није купљен ни продан, ово је све урађено за Бањалуку - нагласио је Станивуковић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана