Усвојен план капиталних инвестиција за Бањалуку

Срна
Усвојен план капиталних инвестиција за Бањалуку

БАЊАЛУКА - Сједница Скупштине града Бањалука окончана је вечерас усвајањем плана капиталних инвестиција и одлуке о задужењу за финансирање ових пројеката.

Новоизабрани предсједник градског парламента Љубо Нинковић изразио је велико задовољство што је на првој сједници којом предсједава постигнут договор да се засједање не прекида упркос великом броју тачака које је требало расправити, саопштено је из Градске управе.

“Усвојен је сет тачака које се односе на кадровска питања, регулационе планове, закупе под посебним условима, док одлука о нерадној недјељи није добила потребну подршку, као ни закуп пословног простора под посебним условима Боксерском клубу жСлавијаж”, рекао је Нинковић.

Градоначелник Драшко Станивуковић нагласио је да град добија први колектор за пречишћавање отпадних вода на Црквеној и мост у Доцу.

Он је рекао да ће дио средстава бити искориштен и за тениску дворану са 5.000 мјеста и уређење цјелокупног комплекса око парка “Младен Стојановић”, а градиће се и хотел “Палас” у центру града.

На данашњој сједници одборници су усвојили и програме уређења грађевинског земљишта и заједничке комуналне потрошње за ову годину Одјељења за саобраћај и путеве, те Одјељења за комуналне послове са амандманима.

Усвојен је и програм додјеле субвенција пословним субјектима у Бањалуци за ову годину, као и програм суфинансирања културно-умјетничког аматеризма, програма и пројеката у области културе, као и приједлог акционог плана суфинансирања омладинских активности града.

Током сједнице је констатован и престанак мандата одборнику Социјалистичке партије Српске /СПС/ - “Будућност Српске” Милану Милаковићу, а мандат је додијељен одборнику Драгану Стрики из СПС-а.

Као независни кандидат у Скупштини града наставиће дјеловати једини досадашњи одборник СДС-а Александар Петковић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана