Усвојен извјештај о раду градоначелника и бањалучке Градске ураве

Срна
Усвојен извјештај о раду градоначелника и бањалучке Градске ураве

Бањалука - Скупштина града Бањалука прихватила је данас извјештај о раду градоначелника и Градске управе за 2017. годину, те извјештај о реализацији програма рада градске Скупштине за исти период.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић нагласио је да је изузетно задовољан резултатима Градске управе оствареним у прошлој години, која је била година реализације и припреме пројеката и стратешких докумената из свих области друштвеног живота.

Радојичић је истакао да је највећи финансијски пројекат у прошлој години био нова топлана која је конципирана и изграђена у року од годину дана.

"Велику пажњу грађана побудила је градња дјечијих игралишта, пројекат који смо реализовали са друштвено одговорним компанијама. До сада је изграђено 12 игралишта и акцију настављамо и ове године. Након деценија чекања, активирали смо наставак изградње источног транзита, а припремили смо и низ саобраћајних пројеката за ову годину", рекао је Радојичић.

Он је истакао да се Градска управа односила домаћински према буџету, што је резултирало суфицитом од девет милиона КМ у градској каси за прошлу годину.

Радојичић је најавио да би се на дневном реду наредне сједнице Скупштине града требао наћи ребаланс буџета, те да прве процјене говоре да ће буџет бити већи за око 18 милиона КМ у односу на постојећи оквир.

Скупштина града усвојила је данас извјештаје о раду за 2017. годину и планове рада за ову годину Градске развојне агенције, Центра за развој пољопривреде и села, Банског двора, Спортске дворане "Борик", Иновационог центра и Дома здравља, те календар туристичких манифестација за ову годину.

Донесене су и одлуке о издавању у закуп више пословних простора под посебним условима, те одлуке из области просторног планирања и имовинско-правних односа.

Градски парламент прихватио је и информацију о стању безбједности на подручју града за 2017. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана