Усвојен дневни ред, пред одборницима приједлог буџета Бањалуке за ову годину

Срна
Усвојен дневни ред, пред одборницима приједлог буџета Бањалуке за ову годину

БАЊАЛУКА- Скупштина града Бањалука усвојила је дневни ред на којем је и Приједлог одлуке о усвајању буџета за ову годину у износу од 149.770.000 КМ.

Прихваћен је приједлог предсједника Скупштине града Младена Илића да се о Приједлогу буџета и извршењу буџета гласа након што буде завршена расправа о овом документу.

На приједлог шефа клуба одборника СНСД-а Драгослава Топића са дневног реда је скунуто седам тачака, а уврштено је пет тачака које је предложио градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић о којима ће радна тијела расправљати сутра.

 

Владајућа коалиција у Скупштини града најавила је да ће буџет бити усвојен уз амандмане које је предложила, а који су "тешки" 6,5 милиона КМ.

Једним од амандмана предвиђено је издвајање милион КМ за све привреднике погођене епидемијом вируса корона.

Осим тога, амандманом је предвиђено да здравственим радницима буде исплаћена једнократна помоћ од 500 КМ.

Амандманом, који се односи на подршку пронаталитетној политици, предвиђено је да све породиље на подручју града добију по 500 КМ помоћи у овој години.

Владајућа коалицији је предложила и да око 200.000 КМ буде издвојено Удружењу пензионера за помоћ најугроженијим из ове категорије становника.

На предложеном дневном реду сједнице је и Приједлог одлуке о утврђивању стопе пореза на непокретности на подручју града за ову годину, те Приједлог програма уређења грађевинског земљишта.

Одборници би требало да разматрају и приједлоге одлука о утврђивању основице за обрачун ренте и о додјели субвенција привредним субјектима који обављају јавни превоз путника на подручју града с циљем превазилажења негативних посљедица изазваних пандемијом вируса корона.

На дневном реду је и Приједлог одлука о наградама и признањима поводом Дана града, 22. априла, као и Приједлог програма рада Скупштине града за ову годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана