Установама и организацијама за заштиту дјеце по 3.000 км

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Фондација "Го фар" донирала је по 3.000 КМ Дому за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић", Удружењу "Нова генерација" и СОС дјечијим селима БиХ.

Фондација је прва средства прикупила захваљујући "Го фар" апликацији "Корачај за хуманост".

Сви који су инсталирали бесплатну апликацију, шетњом или трчањем учествују у прикупљању новца, а компаније "купују" сваки пређени корак.

За сваки километар донирана је по једна КМ, а првих 15.000 КМ уплатила је чланица Инфинити групације, компанија "Проинтер ИТСС", саопштено је из "Го фар" фондације.

"Помоћ малишанима и организацијама које о њима брину један је од фронтова на којем ћемо и убудуће радити", рекла је директор Фондације Мирјана Тепшић.

Донирана средства Дом "Рада Врањешевић" искористиће за набавку ормара, кревета, столова и столица.

 "Већ смо наручили оно што је најнеопходније и зато нам је ова помоћ много значајна. Уз још неке донације и средства која имамо надамо се да ћемо успјети да обновимо сав намјештај у групама", рекао је директор Дома Владимир Кајкут.

 Удружење "Нова генерација" је захваљујући добијеном новцу почело реновирање Дневног центра.

"У дневном центру дјеци обезбјеђујемо оброке, одјећу, обућу, школски прибор, а са њима раде и наши психолози и васпитачи", рекао је директор Удружења Саша Рисојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана