Успјешно завршена Лига такмичења основних и средњих школа у кошарци

ГС
Успјешно завршена Лига такмичења основних и средњих школа у кошарци

Завршена је Лига такмичења основних и средњих школа града Бање Луке у кошарци.

Прво мјесто међу средњим школама у женској категорији освојиле су ученице Гимназије, док су у мушкој категорији златну медаљу однијели ученици Грађевинске школе.

За најбољег играча и најбољег стријелца међу средњошколцима проглашен је ученик Грађевинске школе Никола Шарић, док је у женској категорији титулу најбољег женског играча проглашена ученица Гимназије Милица Ђокић, док је ласкаву титулу најбољег стријелца понијела Бојана Радић, такође ученица Гимназије.

Ласкаву титулу првака међу основним школама однијели су дјечаци Основне школе „Бранко Ћопић“, док су у женској категорији злато однијеле дјевојчице из ОШ „Бранко Радичевић“.

Ученица ОШ „Бранко Радичевић“ Хелена Кукобат понијела је титулу најбољег играча, али најбољег стријелца у женској категорији, док је за најбољег играча такмичења проглашен ученик ОШ „Иво Андрић“ Лука Шћекић, а ученик ОШ „Бранко Ћопић“ Вукашин Ђукић понио је титулу најбољег стријелца.

Друго мјесто међу средњошколкама освојиле су ученице Медицинске школе, док су на трећем мјесту ученице Електротехничке школе.

Сребрна медаља међу средњошколцима припала је екипи Електротехничке школе, док су треће мјесто освојили средњошколци Угоститељско-трговинско-туристичке школе.

Када је ријеч о основцима, у мушкој и женској категорији друго мјесто освојили су ученици ОШ „Иво Андрић“. Треће мјесто у мушкој категорији освојили су ученици ОШ „Ђура Јакшић“, док су на трећем мјесту у женској категорији ученици ОШ „Свети Сава“.

Пласман на регионлна такмичења међу средњошколцима су оствариле ученице Гимназије, те ученици Грађевинске и Електротехничке школе. На регионална такмичења основних школа иду ученице ОШ „Бранко Радичевић“, те ученици основних школа „Бранко Ћопић“ и „Иво Андрић“.

Иначе, у овогодишњој Кошаркашкој лиги учествовале су 34 екипе ученика и ученица основних и средњих школа.

Школа домаћин Кошаркашке лиге за школску 2023/2024. годину је ОШ „Десанка Максимовић“, а Град Бања Лука подржао је организацију завршнице ове лиге.

Подсјећамо, Град Бања Лука заједно са Министарством породице, омладине и спорта, школама и професорима организује Лигу такмичења бањалучких основних и средњих школа у кошарци, одбојци, малом фудбалу, рукомету и шаху. Лига такмичења се спроводи у оквиру Малих олимпијских игара Репубулике Српске, и представљају II ниво такмичења прописан Правилником о организацији школског спорта у Републици Српској.  Лига такмичења основних и средњих школа града Бање Луке је једно о најмасовнијих такмичења школског спорта у Републици Српској и БиХ, које се организује од децембра до марта, и ове школске године једна су од најмасовних школских такмичења до сада организованих на градском нивоу, у којим учествује велики број школских екипа (основне и средње школе).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана