Успјешна операција уз кориштење неуронавигационог система

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - У Универзитетском клиничком центру Републике Српске (УКЦ) у Бањалуци успјешно је изведен оперативни захват уз кориштење неуронавигационог система, саопштено је из УКЦ-а.

. У саопштењу се наводи да је хируршки тим Клинике за неурохирургију успјешно извео оперативни захват одстрањења двије ендокранијалне туморске промјене код пацијенткиње Б.Е. /60/ из Требиња, претходно оперисане због карцинома дојке.

"Пацијенткиња је након генерализованог епилептичког напада хоспитализована у Општој болници Требиње, потом презентована Онколошком конзилијуму гдје је донесена одлука да се МРИ дијагностиковане ендокранијалне промјене одстране, те да се потом настави даље онколошко лијечење пацијенткиње", наводе из УКЦ-а.

Оперативни захват је изведен уз помоћ неуронавигационог система који представља стандард у неурохируршким салама земаља западне Европе, а доступан је и у УКЦ-у Републике Српске.

Оперативни захват је изведен под менторством начелника Клинике за неурохирургију Весне Иванишевић, а извели су га специјалиста неурохирургије Мишо Мишкић и специјализант неурохирургије из Опште болнице Добој Перица Милаковић. Пацијенткиња је, како наглашавају у УКЦ-у, постоперативно отпуштена на кућно лијечење свјесна, комуникативна, без неуролошког дефицита са препорукама о наставку лијечења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана