Успјешна година за град

Д. С.
Успјешна година за град

Бањалука - Градоначелник Слободан Гаврановић оцијенио је да је 2015. година била успјешна за Бањалуку, јер су реализовани важни инфраструктурни пројекти и стабилизован буџет.

- Задовољни смо резултатима постигнутим у овој години. Успјели смо да остваримо све зацртане циљеве, реализовали смо бројне пројекте и започели нове, те неколико значајних објеката ставили у функцију - рекао је Гаврановић, на пријему за званице из јавног и друштвеног живота, који је одржан уторак у Банском двору.

Додао је да су реализовани пројекти снабдијевања водом, изграђене десетине километра водоводне, канализационе и путне мреже.

- Такође, настављени су радови на тврђави Кастел, урађене су амбуланте, опремљено неколико вртића, те приведена крају градња 142 стана за породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде. Осим тога, санирали смо више од 30 клизишта насталих послије прошлогодишњих поплава и започели радове на новом мосту у Чесми - истакао је Гаврановић.

Према његовим ријечима, главни циљ, који је и остварен био је стабилизација буџета и градских финансија.

- У наредној години ћемо наставити овакве трендове, односно реализацију важних инфраструктурних пројеката, а циљ нам је и изградња објеката у пословној зони - казао је Гаврановић и додао да је у посљедњих 11 година градска администрација остварила најбољи резултат у рјешавању захтјева грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана