Ускоро санација "Злајине плаже“

Александар Стојановић
Ускоро санација "Злајине плаже“

БАЊАЛУКА - Популарно бањалучко купалиште "Злајина плажа“ ускоро би требала бити санирана.

Наставак је то иницијативе коју је покренуо прошле године предсједник Скупштине града Бања Лука Зоран Талић заједно са мјештанима МЗ Кочићев вијенац.  Он је данас обишао популарно бањалучко купалиште са начелником Одјељења за комуналне послове града Бања Лука, Петром Билчарем како би се договорила даља динамика радова.

„Иницијатива коју смо започели прошле године са мјештанима овог насеља добија свој епилог. Иницијативе ове врсте су значајне за град јер санацијом „Злајине плаже“ стварамо боље и адекватније услове за све оне који склониште од љетних врућина траже уз Врбас. Уређујемо не само купалиште већ стварамо љепши амбијент за све наше суграђане и оне који ово мјесто генерацијама користе за дружење“ истакао је Талић.

Начелник одјељења за Комуналне послове, Петар Билчар истакао је да ће већ идуће седмице послати стручна лица која ће утврдити тренутно стање на том локалитету а како би се знала даља динамика радова.

„Разговарали смо данас са мјештанима како би чули и њихова мишљења шта је све неопходно да се уради на том локалитету. Већ идуће седмице на терен ће изаћи стручна лица која ће сагледати комплетан терен те на основу којег ће се даље приступити санацији те плаже“ рекао је Билчар.

Мјештанин МЗ Кочићев вијенац, Предраг Јовандић, чија се кућа налази у непосредној близини „Злајине плаже“ каже да је санација тог популарног купалишта од изузетног значаја не само за оне који ту живе већ и за све Бањалучане. 

„Злајина плажа“ није санирана од 1984. године када је и направљена.  Ја сам био дијете кад сам помагао да се то направи. Током љета овде свакодневно имамо преко двадесеторо дјеце која долазе са својим родитељима из читавог града. Уз „Злајину плажу“ сам одрастао и то је могу слободно рећи наш начин живота – да се љети овде окупљамо, дружимо и купамо. Овде су одувијек сви добродошли, а тако ће бити и у будућности“ рекао је Јовандић.​​​​

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана