Ускоро пројектни тим за архитектонске интервенције

Слика: мол у обилицеву
Ускоро пројектни тим за архитектонске интервенције

Посебан пројектни тим за мале архитектонске интервенције у простору биће формиран идуће године са задатком да идентификује и реализује мале архитектонске пројекте на цијелом подручју града по узору изградње дрвеног мола на обали Врбаса.

Најавио је то у петак градоначелник Игор Радојичић након састанка са представницима Истраживачког центра "Простор". Управо је екипа из овог центра уз помоћ донаторских средстава недавно изградила дрвени мол у близини спортске дворане "Обилићево".

- Поучени позитивним ефектима који су настали реализацијом тог пројекта одлучио сам да буде формиран тим. У њему ће, поред архитеката из "Простора", бити и студенти архитектуре, Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета и Академије умјетности - казао је Радојичић.

Додао је да би тимски пројекти требало да буду реализовани из буџета, али и уз помоћ донаторских средстава, по узору на актуелни пројекат изградње дјечјих игралишта, који се спроводи уз помоћ друштвено одговорних компанија.

- Захваљујући том пројекту, дјеца ће добити у овој години 15 модерних игралишта, а град, осим локација и дозвола, неће имати других трошкова - навео је Радојичић.

Члан ИЦ "Простор" Игор Кувач представио је идеје за реализацију низа мањих архитектонских захвата које је могуће реализовати у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана