Ускоро паметни семафори и стубићи

Ј. К.
Ускоро паметни семафори и стубићи

БАЊАЛУКА - Градска администрација ове седмице ће започети са постављањем паметних семафора у оквиру концепта једносмјерног саобраћаја, који ће свој рад прилагођавати тренутном оптерећењу саобраћаја у реалном времену.

- Упоредо са тим, крећемо и са постављањем еластичних стубића који ће раздвајати бициклистичке стазе од остатка коловоза, платформи за јавни превоз на аутобуским стајалиштима као и поновно премазивање свих постојећих хоризонталних сигнализација. Сваки додатни елемент који ћемо имплементирати представља још један корак ка успјешнијој реализацији овог пројекта - казао је градоначелник Драшко Станивуковић.

Он је још једном позвао суграђане на додатни опрез и на разумијевање, као и да поштују саобраћајне прописе и знакове, јер како каже, вријеме ће показати да је ово била исправна одлука.

Нови концепт једносмјерног саобраћаја у Бањалуци у функцији је од понедјељка, а донио је више од четири километра потпуно нових бициклистичких стаза, посебне саобраћајне траке за јавни превоз и таксисте, као и нове пјешачке зоне и паркове.

- Уз све то, нове кружне раскрснице омогућиће већи проток аутомобила и гранање саобраћаја без загушења, што ће додатно довести до растерећења саобраћајних гужви -  наводе у Градској управи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана