Ускоро обнова ОШ “Станко Ракита” у Врбањи: Уз нову столарију биће топлије учионице

Александра Тодоровић
Ускоро обнова ОШ “Станко Ракита” у Врбањи: Уз нову столарију биће топлије учионице

БАЊАЛУКА - Основна школа “Станко Ракита” у Врбањи током љетног распуста добиће нову столарију, за шта ће из буџета града бити издвојено 80.000 КМ, потврђено је “Гласу Српске”.

- Први пут од изградње, седамдесетих година прошлог вијека, биће обављени значајнији радови на овој образовној установи.  Када буде замијењена столарија, ђаци и наставници добиће много боље услове за рад - саопштено је из Градске управе.

Директор школе Дарко Бранковић казао је да ће санација умногоме поправити квалитет наставног процеса.

- Ријеч је о полумонтажном објекту, саграђеном након земљотреса, који до сада није био никако саниран. Веома је тешко загријати учионице због дотрајале столарије и сматрам да ће обновом бити задовољни и ученици и наставници. Зими ће учионице бити топлије - истакао је Бранковић.

Додао је да је поводом Дана ученичких постигнућа, 28. маја, у школи одржана виртуелна приредба и додјела дипломе “Вук Караџић”. За ученике генерације проглашени су Давор Крајишник и Марко Тешић.

- Дипломе се традиционално додјељују најбољим ученицима, и то од 1996. године, који су из свих предмета на крају године остварили одличан успјех и имали примјерено владање свих девет година школовања. И поносни смо на наше ђаке - казао је Бранковић.

Предсједник Мјесне заједнице Врбања Душан Јањић истакао је да ће обнова школе и изградња вртића у непосредној близини подићи квалитет живота становника тог дијела Бањалуке.

- Ти пројекти имају огроман значај не само за наше најмлађе већ и за њихове родитеље. Врбања броји више од 6.000 становника, а ми већ дужи низ година указујемо градској администрацији на потребе наших грађана. Обнова школе и први вртић који ће бити изграђен након рата за нас су били приоритет - истакао је Јањић.

Додао је да школа у вапи за санацијом.

- Објекат је изграђен прије 51 годину и сасвим је нормално да су радови неопходни. Поред дотрајале столарије, школа има проблема и са гријањем. Надамо се да ће ученици добити услове достојне 21. вијека - закључио је Јањић.

Вртић

Подсјетили су да ће Врбања ускоро добити и вртић за смјештај 50 малишана.

- Радови би требало би да буду завршена у августу, након чега слиједи опремање и спољашње уређење, за шта ће бити издвојено додатних 170.000 КМ. Тако да ће укупно за ову значајну инвестицију бити уложено близу 600.000 КМ - потврдили су из Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана