Ускоро нова опрема за ватрогасце

Д. С.
Ускоро нова опрема за ватрогасце

Бањалука - Ватрогасна јединица ускоро ће добити нову опрему, у вриједну 60.000 КМ, која ће умногоме олакшати борбу са ватреним и било којом другом врстом стихија.

Како су објаснили у Одсјеку за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице у Градској управи у току је јавна набавка за ову опрему.

- Планирано је да за потребе нова опрема буде стационирана у ватрогасним домовима Центар и Дервиши. Између осталог требало би да добијемо регулатор притиска, манометре и цријева за гумене јастуке, којима се подиже терет на техничким интервенцијама. Планирана је и набавка  арматуре за прање и сушење ватрогасних цријева, затим термовизијска камера и 20 ватрогасних цијеви и друга опрема - рекли су у овом Одсјеку.

У овој години за потребе Ватрогасне јединице, покренуте су набавке два возила за гашење шумских пожара, ватрогасних цистерни, комбија за превоз терета и опреме. Такође, у плану је набавка замјенских дијелова за изолационе апарате "интерспиро" и опрему за компресорску станицу.

- У посљедњих неколико година, Ватрогасна јединица Бањалука је набавила много ватрогасне опреме и ватрогасних возила. Колеге из других ватрогасних јединица из Српске, Федерације БиХ и региона, препознали су наш квалитет, сврставши нас у технички најопремљенију ватрогасну јединицу БиХ - истакли су Одсјеку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана