Ускоро начелници одјељења умјесто овлашћених потписника

Ј. К.
Ускоро начелници одјељења умјесто овлашћених потписника

БАЊАЛУКА - Конкурс за избор 10 начелника одјељења у Градској управи затвара се идуће седмице, а на тај начин одјељења ће коначно добити начелнике умјесто досадашњих овлашћених потписника. Ипак, препуцавања на релацији градска администрација - скупштинска већина о том питању још трају.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић у петак је новинарима рекао да је пресрећан што је град напокон расписао конкурс за избор начелника.

- Ово је веома битно и жеља нам је да се у ову зграду врати поштовање процедуре и закона - рекао је Ђајић. Додао је да позива све који су стручни, образовани и паметни да се пријаве на конкурс.

- Без обзир на то којој партији припадали, наша жеља јесте да се одаберу најбољи - рекао је Ђајић и нагласио да скупштинска већина неће гласати за оне који нису стручни.

С друге стране, градски менаџер Бојан Кресојевић каже да је скупштинска већина предвођена СНСД-ом показала да је прича о именовању вршилаца дужности и начелника “измишљена прича”, а све се ради како би се наставиле опструкције.

- Тражили су да предложимо именовање десет начелника у својству вршилаца дужности, од чега су они прихватили само три. Тврдили су да без вршилаца дужности није у складу са законом да се материјали предлажу на Скупштину за та одјељења, а онда за седам одјељења, за која нису именовали начелнике, материјале у Скупштини су исто третирали као и тамо гдје су начелници. То потврђује да су жељели да успоре развој града, јер је тек након 105 дана одржана редовна сједница Скупштине града - каже Кресојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана