Ускоро крај паркинг мукама испред Клиничког центра на Паприковцу

ATV
Ускоро крај паркинг мукама испред Клиничког центра на Паприковцу

Бањалука - Универзитетско-клинички центар РС жели да јутарње гужве пред болницом постану прошлост. С тим циљем, планирају да прошире паркинг, чиме би један од горућих проблема УКЦ-а био барем дјелимично ријешен.

УКЦ РС планира да изгради паркинг за 1800 возила, што ће у сваком случају бити пријеко потребно, јер догодине цјелокупна хирургија треба да се пребаци на Паприковац.

Из УКЦ-а данас само писани одговор. Кажу да нови паркинг очекују догодине, али још немају процјену колико би то све могло да кошта, ни да ли ће паркирање наплаћивати.

"Одлуку о модалитету финансирања и о евентуалним партнерским односима Универзитетског клиничког центра Републике Српске са градом или неким другим партнером донијеће Влада Републике Српске, која је оснивач Универзитетског клиничког центра Републике Српске, наводе из УКЦ РС.

Из градске управе кратко поручују да, макар званично, није било никаквих састанака. За грађане који аутомобилима долазе у болницу на Паприковац нема дилеме – наћи паркинг мјесто постало је ноћна мора.

У УКЦ-у чекају нови регулациони план, па да се баце на посао. Са постојећих 700, капацитет паркиралишта који је на располагању пацијентима, посјетиоцима и медицинарима ће нарасти на чак 2.500 мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана