Ускоро јавни позив за продају прве парцеле у новој пословној зони “Јелшинград”

Александар Стојановић
Ускоро јавни позив за продају прве парцеле у новој пословној зони “Јелшинград”

Бањалука - За продају прве парцеле у новој пословној зони “Јелшинград” ускоро ће бити расписан јавни позив, након што је на посљедњој сједници Скупштине града донесена одлука о првој лицитацији за продају око 20.000 квадрата намијењених за изградњу привредних објеката у тој зони.

Како истичу у Одјељењу за локални економски развој и стратешко планирање, влада велико интересовање привредних субјеката за отварање нове пословне зоне.

- Почетна вриједност земљишта је око 2,2 милиона КМ, а право учествовања у поступку лицитације имају привредни субјекти регистровани за обављање производне дјелатности - навели су из овог одјељења и додали да, према планираној динамици, први инвеститор би могао ући у нову пословну зону до краја ове године.

Будућа пословна зона простире се на двије локације површине од 2,4 и 2,8 хектара, а адут ће јој бити атрактивна локација, с обзиром на близину аутопута, пруге и међународног аеродрома.

У току године је планирано расписивање јавне набавке за извођача радова на недостајућој инфраструктури у овој зони, за шта су обезбијеђена новчана средства у буџету за 2019. У пословној зони “Рамићи” у плану је изградња недостајуће инфраструктуре с циљем уређења комплетне зоне, а све то да би инвеститори добили што боље услове за рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана