Ускоро изградња амбуланте и мјесне канцеларије у Доњим Колима

Ј. П.
Ускоро изградња амбуланте и мјесне канцеларије у Доњим Колима

Бањалука - Мјештани Доњих Кола више неће морати ићи код љекара у друге дијелове града јер ће ускоро почети изградња објекта у којем ће бити смјештена амбуланта и канцеларија мјесне заједнице.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске расписало јуче јавни позив за избор извођача радова и тако наговијестило крај мукама мјештана.

- Много ће нам значити то што ћемо имати љекара надохват руке. Годинама су наши мјештани по дијагнозу, обични рецепт или на ињекцију ишли у 15 километара удаљену амбуланту у Српским топлицама, а сада ће то имати скоро па код куће. Зато смо срећни и задовољни - рекао је предсједник Савјета мјесне заједнице Доња Кола Милан Ђукић.

У Градској управи рекли су да је град у 2014. години закључио уговор са Министарством здравља и социјалне заштите РС о изградњи амбуланти породичне медицине у мјесним заједницама Бочац, Борковићи и Доња Кола у оквиру пројекта "Јачање здравственог сектора".

- У августу прошле године је издата дозвола за грађење, али како се ради о комбинованом објекту, било је неопходно да Министарство здравља и социјалне заштите РС прибави сагласност Свјетске банке. Добили су сагласност тако да се сада дошло до фазе када се бира извођач радова - рекли су у Градској управи.

Још су додали да ће ресорно министарство за изградњу амбуланте обезбиједити 70 одсто средстава, а град Бањалука 30, док ће град у потпуности финансирати градњу мјесне канцеларије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана