Ускоро безбједнији саобраћај на пружном прелазу у Залужанима

Г.С.
Ускоро безбједнији саобраћај на пружном прелазу у Залужанима

БАЊАЛУКА - Почели су радови на модернизацији пружног прелаза у Залужанима, чиме ће бити значајно подигнут ниво безбједности саобраћаја у овом дијелу града.

Ријеч је о пројекту вриједном око пола милиона КМ, који град ради у сарадњи са “Жељезницама Републике Српске”, а како је најављено, радови би требало да буду завршени средином јуна. Радове је са руководством “Жељезница” обишао и градоначелник Драшко Станивуковић, који је казао да ће, осим овог, бити уређена још два пружна прелаза на овој дионици, у Подгоричкој и Приштинској улици.

Вршилац дужности директора “Жељезница” Слађан Јовић рекао је да се нада да ће извођач завршити уговорене обавезе у предвиђеном року.

Директор и власник фирме “Коминг-про” Градишка Данило Вујат појаснио је да се ради о постављању електронског уређаја за контролу пружног прелаза.

- Пројекат подразумијева изградњу сигнализације у једном и другом путном правцу у дужини од 1,5 километара са припадајућом инфраструктуром за регулацију саобраћаја на пружном прелазу - казао је Вујат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана