Усаглашена рјешења са Градском управом, синдикат одлучује о штрајку у вртићима

Милош Васиљевић
Усаглашена рјешења са Градском управом, синдикат одлучује о штрајку у вртићима

БАЊАЛУКА - У бањалучкој Градској управи данас је одржан састанак са представницима Синдикалне организације Центра за предшколско васпитање и образовање, а синдикат ће данас одлучити да ли ће радници Центра сура потпуно обуставити рад.

-Имали смо конструктиван састанак и усагласили смо се да је потребно наћи најбоље рјешење, како не би дошло до штрајка вртића најављеног за сутра. Дошли смо до заједничких приједлога, који ће вечерас бити разматрани на сједници Синдикалне организације Центра. Надамо се разумијевању и да ће бити донесено адекватно рјешење – казала је савјетница градоначелника за економска питања Валентина Аничић.

И током данашњег састанка, додала је, истакнуто је да је Градска управа урадила све што је могла да би испунила захтјеве радника Центра.

Предсједница Синдикалне организације у бањалучком Центру за предшколско васпитање и образовање Сњежана Маркић Стојаковић најавила је јуче да ће радници Центра сутра ће потпуно обуставити рад, јер Градска управа није испунила захтјеве о повећању плата.

Она је рекла да траже да им плате буду повећане за по 50 КМ, што им је обећано за августовску плату.

Директор Центра за предшколско образовање и васпитање Јелена Куртиновић казала је за "Глас" да „морамо бити паметни и изаћи из ове ситуације“.

 -  На састанку смо дошли до конструктивних рјешења који ће вечерас бити предочени радницима од стране Синдикалне организације. Они преговарају са радницима. Надам се да ће доћи до  рјешења и међусобног разумијевања и да ћемо сходно томе  наставити да се боримо за своја права.    - рекла је директорица Куртиновићева

У јавне вртиће у Бањалуци иде око 2.700 дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана