Уручени ваучери за бесплатне прикључке за воду

Ј. Са.
Уручени ваучери за бесплатне прикључке за воду

БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић уручио је д ваучере за бесплатне прикључке за водоводну и канализациону мрежу, те је најавио и да ће град упутити иницијативу Скупштини града за одлуку о бесплатним грађевинским дозволама за градњу објеката до 200 квадратних метара.

Каже да је за око 200 домаћинстава обезбијеђен бесплатан прикључак за воду и око 100 домаћинстава на канализациону мрежу.

- Рачун који грађани добију за прикључке, ваучер поништава. Неће се плаћати чак ни таксе од 150 КМ за прикључак на канализацију - рекао је Станивуковић и објаснио да прикључак за воду у просјеку кошта од 800 до 1.000 КМ, што ће град коштати око 200.000 КМ.

- До сада смо ријешили око 1.150 предмета за легализацију за мање од годину. Просјечна цијена легализације по домаћинству је 12.000 КМ и рачунајући све ријешене предмете, то је близу 14 милиона КМ. Рачунајући и легализацију и бесплатне прикључке на водовод и канализацију издвојили смо 15 милиона КМ за осам мјесеци - каже градоначелник.

Најавио је да ће град убрзо упутити у Скупштину града и иницијативу за одлуку о бесплатним грађевинским дозволама за градњу објеката до 200 квадратних метара и да су за то обезбијеђена средства.

- Припремили смо и локације гдје ће изградити сву инфраструктуру. Тих 150 плацева ће бесплатно добити одређене категорије становништва, попут младих брачних парова и вишечланих породица - каже Станивуковић.

Даворин Козомара из Билећке улице у Шарговцу рекао је да су након 20 година чекања добили водоводну и канализациону мрежу.

Директор "Водовода" Предраг Дудуковић каже да суграђани захтјев за бесплатне прикључке могу поднијети овом предузећу, уз доказ о власништву земљишта, односно куће и самим тим се остварује право на бесплатан прикључак.

- Кад суграђани заврше свој дио посла, ураде шахт, наше екипе долазе и ураде прикључак. С обзиром на то да је велико интересовање, формирали смо још једну екипу - казао је Дудуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана