Уручени пакетићи за дјецу која бораве у заводу "Зотовић“

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Савјетник предсједника Народне скупштине Републике Српске Слободан Наградић уручио је данас 30 новогодишњих пакетића за дјецу која бораве у Дјечијем одјељењу Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" Бањалука.

Наградић је пакетиће уручио у име предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића. "Данас смо овдје да уручимо новогодишње пакетиће за 30 дјеце из цијеле Републике Српске који се налазе овдје као пацијенти. На неки начин имамо континуитет као Народна скупштина да у мјери у којој можемо помогнемо да за новогодишње и божићне празнике обрадујемо њихове пацијенте, да разумију и знају да је макар неко у једном тренутку помислио на њих", рекао је Наградић новинарима.

Он је рекао да је циљ уручивања пакетића да малишани у Зотовић имају осјећај да нису напуштени и да друштвена заједница брине о њима. Наградић је рекао да сваке године средства која су предвиђена за новогодишњи пријем за представнике институција, културне и јавне раднике предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић преусмјерава у хуманитарне сврхе.

"Данас смо овдје, а за два дана смо у Дринићу гдје ћемо поклонити 90 пакетића за све ученике основне школе општине Дринић и на тај начин показујемо да имамо емпатију према нашим суграђанима који имају тренутно акутне, здравствене проблеме", рекао је Наградић.

Он је изразио очекивање да ће наредне године доћи у Зозовић и моћи се дружити са малишанима, јер данас због мјера против пандемије не могу ући у просторије да се друже и пакетиће уруче лично. Начелник Дјечијег одјељења Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" Габријела Мирковић изразила је задовољство што се већ традиционално друже са Народном скупштином Републике Српске која никада не заборава на пацијенте и особље Зотовића.

"Иако је сад пандемија, иако су услови ограничавајући ипак су пронашли начина да нас усреће, јер дјеци која су ту у ове празничне дане много значи пажња и ови пакетићи", рекла је Мирковићева. Она се захвалила Чубриловићу који је са својим сарадницима увијек ту и који је пронашао начин донирања пакетића за дјецу иако нису у могућности да организују приредбу уживо.

"Тренутно на одјељењу имамо 30 пацијената који су у пратњи старатеља - родитеља, дјеца су из цијеле Републике Српске и првенствено су то дјеца са неуроразвојним поремећајима, са разним деформитетима и неуролошким обољењима", закључила је Мирковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана