Уручена прва рјешења о стипендијама најбољим студентима

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић уручио је данас прва рјешења о додјели стипендија студентима са подручја града. Он је навео да Град за ову намјену издваја 1,6 милиона КМ – за средњошколце и студенте, те да је то изузетно значајан износ из буџета и да немају намјеру да га смањују у наредном периоду, саопштено је из Градске управе.

"Желимо рационално да гледамо и да све буџетске ставке које су важне и приоритетне повећамо. Данас додјељујемо рјешења нашим студентима, који су најбољи међу најбољима. То су студенти који су се одлучили за дефицитарна занимања, те они који су остварили право на стипендије према социјалном статусу и према успјеху", рекао је Станивуковић

. Студент треће године на Економском факултету Универзитета у Бањалуци Тијана Митровић је у име студената захвалила градским властима, истичући да је сваки вид новчане помоћи за студенте од великог значаја. "Поносна сам на свој град, што увијек нађе начин и подстиче нас, младе људе на што већи успјех", рекла је она.

Овлаштени потписник Одјељења за друштвене дјелатности Данијела Кајкут захвалила је свим студентима који су несебично своје знање дијелили и били дио бесплатне инструктивне наставе која се одвија у Дому омладине. Она је напоменула да је за само три мјесеца кроз Дом омладине прошло око 90 ученика основних и средњих школа којима је била потребна инструктивна настава, а резултати су видљиви. Из Градске управе подсјећају да се градске стипендије додјељују по три основа - по основу социјалног статуса и по основу успјеха за студенте додјељује се у износу од по 130 КМ, док за дефицитарна занимања тај износ је 250 КМ.

Од укупно 396 запримљених захтјева позитивно је ријешено 340, и то по основу успјеха 104 захтјева, за дефицитарна занимања 21 и према социјалном статусу 215 захтјева студената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана