Уручена помоћ носиоцу Партизанске споменице

Ј. П.
Уручена помоћ носиоцу Партизанске споменице

Бањалука - Градски одбор СУБНОР-а и представници Градске управе јуче су поводом 22. децембра, дана када је 1941. године у Рудом формирана Прва пролетерска народноослободилачка ударна бригада, посјетили носиоца Партизанске споменице Милана Пузића.

Пузић, који је више пута рањаван и са 103 године најстарији живи учесник НОР-а у Републици Српској, добио је новчану помоћ од 300 КМ и пригодан поклон, а ову помоћ ће добити још осам носилаца Партизанске споменице.

- СУБНОР никад не заборавља заслуге истакнутих бораца. Нажалост, све је мање учесника славне епопеје. Прије 30 година било је 4.800 живих бораца НОР-а, а сада око 200. Било је 420 носилаца Партизанске споменице, а сада их је девет - рекао је предсједник Градског одбора СУБНОР-а Раде Џајић.

Координатор бањалучког Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Горан Шљивар рекао је да треба његовати традицију антифашистичке борбе и таквих бораца за слободу попут Милана Пузића.

- Сарађујемо са свим организацијама проистеклим из ослободилачких ратова. Суфинансирамо њихове активности које имају за циљ очување сјећања на важне датуме и догађаје из НОР-а - рекао је Шљивар.

Представници Градског одбора СУБНОР-а јуче су положили вијенце и цвијеће на споменик палим борцима НОР-а у центру града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана