Уручен школски пробор за дјецу из вишечланих породица

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Удружењу породица са четворо и више дјеце града Бањалука "Четири плус" уручен је данас школски прибор, који је обезбиједила Унија удружења послодаваца Републике Српске поводом почетка нове школске године.

Стручни сарадник Уније Данијел Ковч рекао је да су за набавку школског прибора обезбијеђена средства у износу од 7.000 КМ.

"Овом акцијом, која се одржава већ осам година, Унија удружења послодаваца Српске уз помоћ својих чланова, жели да укаже на значај породице, мајчинства и дјеце за друштво у цјелини, те да се ученицима – основцима из вишечланих породица обезбиједи потребан прибор за нову школску годину", рекао је Ковч новинарима у Бањалуци.

Он каже да организацијом друштвено одговорних акција, те усвајањем Етичког кодекса послодаваца Републике Српске и креирањем приједлога за унапређење јавних политика, Унија континуирано ради на подизању стандарда у пословању чиме доприносимо и одрживом развоју заједнице.

Предсједник Удружења "Четири плус" Јован Радовановић захвалио је на указаној подршци вишечланим породицама, којима ће ова донација много значити.

Он је додао да ће већ данас Удружење кренути са подјелом школског прибора својим члановима.

Овогодишњој акцији свој допринос дале су компаније из Бањалуке - "Атлантик бб", "Тропик", "Ланако" и "ДВЦ солушнс", те "Дестилациј" из Теслића и "Нелт" из Источног Сарајева.

Чланице Уније су до сада у овој акцији донирале школски прибор у вриједности 50.000 КМ за дјецу из вишечланих породица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана