Урбане тржнице на пет локација почетком љета

Јелена Танацковић
Урбане тржнице на пет локација почетком љета

БАЊАЛУКА - Заинтересовани пољопривредни произвођачи, њих 37, понудиће почетком љета своје производе на уређеним продајним штандовима, на атрактивним локацијама у најгушће насељеним мјесним заједницама.

Главна погодност за кориснике огледа се у могућности бесплатног коришћења ових продајних мјеста током првих 12 мјесеци, а дугорочно коришћење штандова биће омогућено по повлаштеним условима.

Директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић рекао је за “Глас Српске” да у наредном периоду очекује већи број регистрованих газдинстава која ће бити пријављена и остварити могућност да представе свој пласман производа.

 - Бирали смо пољопривредне произвођаче који тренутно имају тржишни вишак. Изабрано је њих 37 и они ће ускоро потписати уговоре са градском администрацијом - казао је Илић.

Затворени штандови биће постављени у насељима Обилићево, Старчевица, Лазарево, Нова варош и Борик, а пружиће модерније и лакше услове за произвођаче.

Повртар Вељко Трнинић један је од пољопривредника који ће грађанима на новим штандовима понудити свјеже поврће.

- Ми треба да понудимо квалитетне домаће производе, а то ће нам бити лакше уз боље услове. Када на штанду имате струју, гријање, воду то је велики напредак у производњи и продаји. Међутим, све зависи од купаца и да ли ћемо моћи испунити њихове потребе - рекао је Трнинић за “Глас Српске”.

И фарма “Еко ДМ” која се у Чесми бави органском производњом поврћа и млијека понудиће Бањалучанима своју робу.

- Углавном радимо доставу свега што производимо, а сада ће нам бити лакше када будемо на једном мјесту, јер ћемо имати мање трошкова и бољи приступ муштеријама - рекла је власница фарме “Еко ДМ” Гога Трипић.

Право на пријаву имали су пољопривредни произвођачи са територије града Бањалуке који се баве пољопривредном производњом и прерадом производа из области месне прерађевине, јаја, млијека, млијечних и пчеларских производа.

 Јавни позив

Јавни позив је објављен у оквиру пројекта “Успостава нових визуелно атрактивних продајних мјеста за домаће произвођаче - Урбана тржница”, који реализује град Бањалука у оквиру пројекта EU4AGRl.

У складу са јавним позивом, на резултате прелиминарне листе потенцијални крајњи корисници могу уложити приговор, уз одговарајући доказ, у року од три дана од објаве прелиминарне листе на интернет страници града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана