Урађени темељи новог моста на десној обали Врбаса

Срна
Урађени темељи новог моста на десној обали Врбаса

БАЊАЛУКА - Бањалучко Одјељење за саобраћај и путеве задовољно је досадашњом динамиком изградње новог моста у насељу Српске топлице, узимајући у обзир тренутну епидемиолошку ситуацију, рекао је начелник овог одјељења Славиша Сандић, који је данас обишао ово градилиште на којем је успјешно завршено бетонирање темељне стопе на десној обали ријеке Врбас.

 “С обзиром на ванредне околности у којима се налазимо и без обзира на све услове, јер се радило три метра испод нивоа Врбаса, извођач радова је урадио темељну јаму што је код оваквих послова веома важно због претпоставки за даљи наставак радова”, нагласио је Сандић.

Он је рекао да у наредним данима почињу и припреме за градњу обалног стуба, али и копање темеља на другој обали, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Сандић је напоменуо да се овдје не ради само мост, већ се гради око 430 метара приступних саобраћајница на магистралном путу, као и велики радови на обалама ријеке Врбас што овај пројекат чини још значајнијим.

Из Градске управе подјећају да је градња новог моста у насељу Српске топлице распона 65 метара и ширине 11 метара, вриједног око 3,5 милиона КМ, почела у фебруару.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана